Informatie voor de patiënt

U hebt een longaandoening en bent verwezen naar een fysiotherapeut die aangesloten is bij LEF. Daarmee kunt u ervan uitgaan dat u optimale fysiotherapeutische zorg krijgt volgens de laatste inzichten.

Een longaandoening kan een grote impact hebben op je leven. Even naar de supermarkt, wandelen, je kleinkind optillen of fietsen naar vrienden of een kennis kunnen door bijvoorbeeld door COPD, astma, longemfyseem of longfibrose een zware opgave worden. Juiste het niet meer kunnen doen van deze "kleine dingen" is een van de redenen waarom LEF010 vindt dat de behandeling van een longaandoening extra goed moet zijn.

Daarom vinden wij het van groot belang dat een behandeling persoonlijk,kwalitatief hoogwaardig en frequent is.

Individueel streefplan

Een longaandoening heeft een heel ander ziekteverloop dan bijvoorbeeld een gebroken been. Er is meestal niet sprake van een moment waarop je weer de "oude" bent. Daarom maken wij samen met jou een realistisch behandelplan met doelen die aansluiten bij jouw leven.

Aandacht

Ook onze aandacht voor mensen met een longaandoening gaat een stapje verder dan de behandeling door een standaard therapeut. Groepslessen zijn met minder mensen. ook zijn de contacten met de therapeut frequenter. Er is zelfs de mogelijkheid om behandelingen thuis te krijgen.

Kwaliteit

Al het bovenstaande sou er niet toe doen als LEF010 niet betere zorg zou leveren. Wij vinden dat betere zorg naast organisatie en aandacht, het uitgangspunt moet zijn. Daarom zijn de therapeuten die bij LEF010 aangesloten zijn, extra geschoold en hebben betere apparatuur. Dit vergroot de kans op het halen van jouw doelen.

Hoe ziet een behandeling er uit bij een LEF010 therapeut ?

Voordat een behandeling begint, vindt er altijd een individuele intake plaats. Tijdens de intake worden de medische gegevens van de longarts met u besproken en wordt er aanvullend fysiotherapeutisch onderzoek gedaan. Samen met u wordt er op basis van de verkregen informatie een behandelplan opgesteld dat met name gebaseerd is op uw persoonlijk streefdoel(en).
( bv: ik wil met mijn kleinkind kunnen wandelen naar de kinderboerderij)

Belangrijke elementen in de training zijn:
- verbeteren van het algehele uithoudingsvermogen en
- verbeteren van de kwaliteit van leven.
Ook wordt er aandacht besteed aan ademhalingstechnieken, spierkracht en saturatie.
Patiënten die het advies hebben gekregen om met zuurstof te trainen kunnen eveneens bij een LEF-fysiotherapeut terecht.
Tot slot: uw LEF - fysiotherapeut koppelt uw behandelresultaten terug naar uw longarts of longverpleegkundige en overlegt met hen indien nodig.
In de zorgzoeker vindt u een LEF - fysiotherapeut bij u in de buurt.

Contact

  • Vereniging Longnetwerk Eerstelijns Fysiotherapie Rotterdam e.o.
  • Adres:
    Baarlandhof 21
    3086 EA Rotterdam

  • e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • website: www.lef010.nl
  • KvK: 65543556